Kenmerkende eigenschappen

Wij kennen de wereld van Defensie, Justitie en het Veiligheidsdomein én de zakelijke wereld, de zogeheten ‘Burgermaatschappij’. Daarbij spreken wij de taal van de werkvloer en van het management, waardoor we goed in staat zijn om op diverse niveaus te schakelen. Defensie en specifiek het Korps Mariniers heeft bij ons een speciale plek en met name de laatste jaren is deze steeds explicieter geworden

Matching Marines legt graag uit wat de voordelen zijn van een oud-medewerker van Defensie en/of het Veiligheidsdomein.

Oud-medewerkers van Defensie en het Veiligheidsdomein kenmerken zich door een aantal competenties en vaardigheden die zij hebben opgedaan in diverse functies en rollen. Maar wat zijn eigenlijk dit ‘soort’ personen en hoe worden zij over het algemeen ook wel genoemd?

Personen die werkzaam zijn of zijn geweest in deze beroepen worden ook wel (oud) medewerkers van een geüniformeerd beroep genoemd. Dit wil zeggen dat zij beroepshalve een uniform dragen om zodoende een bepaalde vorm van uniformiteit met collegae uit te dragen. Je kan hierbij denken aan personen die werkzaam zijn (geweest) binnen het Ministerie van Defensie en Justitie of de politie. Maar uiteraard vallen onder geüniformeerde beroepen nog meer sectoren, zoals de brandweer, beveiligers, BOA’s, verkeersregelaars. Zij dragen immers ook allen een uniform.

Kenmerkende eigenschappen van (oud-) medewerkers in een geüniformeerd beroep zijn dat zij:

  • Besluitvaardig zijn, waarbij de opgedane kennis naast de praktijkervaring ook theoretisch onderbouwd is. Zo zijn zij bekend met diverse besluitvormingsmodellen op basis waarvan zij besluiten kunnen en durven te nemen.
  • Actiegericht zijn, waarbij actie ondernemen vanuit hun (eerdere) werkervaring, buiten hun eigen comfortzone, soms van essentieel en zelfs levensbelang is. Zij hebben een ‘hands on’ mentaliteit en blinken over het algemeen uit in dingen gedaan krijgen.
  • Een goede werkhouding en -ethiek hebben, waarbij het openstaan voor andere ideeën en een zelfstandige creativiteit maakt dat zij goed in staat zijn om net dat beetje meer te doen dan een ander.
  • Resultaat- en doelgericht zijn, waarbij zij uitblinken in het werken onder druk en er ‘alles’ aan doen om een vooraf gesteld resultaat te behalen.
  • Stressbestendig zijn, doordat zij onder uiterst extreme omstandigheden hun werk hebben moeten uitvoeren. Hierdoor zijn zij meer dan goed in staat om te blijven functioneren onder een bepaalde tijdsdruk.
  • Planmatig zijn, omdat een planning van de uit te voeren werkzaamheden leidt tot het uitvoerbaar krijgen van een idee. Zij zijn dus goed in staat om als programma- of projectleider organisaties te ondersteunen bij veranderopdrachten.
  • Teamplayers zijn, omdat het werken in teamverband voorwaardelijk is voor een goede uitvoering van het totaal.

Is uw organisatie op zoek naar nieuwe medewerkers of heeft uw organisatie tijdelijke ondersteuning nodig én bent u op zoek naar personen met bovenstaande kenmerken?

Neem dan contact op met Matching Marines, zodat we kunnen bespreken welke mogelijkheden wij kunnen bieden.

Recente artikelen

16-02-2024
Matching Marines gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.